Skip to main content

Нові штрафи в 2023 році за порушення ПДР України

У 2023 році на водіїв чекають нові штрафи та підвищення тарифів на чинні порушення правила дорожнього руху. З початку року набули чинності зміни у законодавстві, які вплинуть на тих, хто сідає за кермо автомобіля. Деякі штрафи стали вищими, а деякі правопорушення додалися до переліку. У цій статті ми розглянемо які взагалі штрафи для автомобілістів існують і чого очікувати у 2023 році.

Читати далі

Основні види ДТП

Найбільш поширеними видами ДТП залишається зіткнення – 36%, наїзд на пішохода – 34%, наїзд на перешкоду – 9%, перекидання транспортного засобу – 11%, наїзд на велосипедиста – 9%, що загалом складає 99 % від усіх дорожньо-транспортних пригод.

Основні причини ДТП

У 2023 році в Україні сталося 4,5 тис. аварій з постраждалими, що в 1,5 раза більше, ніж минулого року. Найбільш поширеними причинами ДТП стало перевищення швидкості, порушення правил маневрування та проїзду пішохідних переходів та перехід у невстановленому місці.

Аварійність в Україні

За 1 квартал 2023 року сталося 4538 ДТП з постраждалими — майже стільки ж, як за той самий період 2021 року. Однак кількість загиблих у результаті аварій зросла — на 7% до 2021 року.
Найчастіша причини аварій з постраждалими у 2023 році — випадки, коли водії перевищують безпечну швидкість керування. З цієї причини сталася майже половина з усіх аварій, де загинули люди — 320 смертей.

Читати далі